De ultieme gids voor PMU powder brows: Alles wat je moet weten

PMU powder brows, ook bekend als poederachtige permanente make-up wenkbrauwen, is een van de meest populaire cosmetische behandelingen van vandaag de dag. De procedure is ontworpen om vollere, natuurlijk ogende wenkbrauwen te creëren met behulp van pigmentpoeder dat met kleine naaldjes onder de huid wordt aangebracht. In deze ultieme gids voor PMU powder brows, gaan we dieper in op alles wat je moet weten over deze procedure.

  1. Wat zijn PMU powder brows?

PMU powder brows zijn permanente make-up wenkbrauwen die zijn ontworpen om een vollere, poederachtige look te creëren. De procedure is vergelijkbaar met een tatoeage, waarbij pigmentpoeder met kleine naaldjes onder de huid wordt aangebracht om een vollere en meer gedefinieerde wenkbrauw te creëren.

  1. Hoe wordt de procedure uitgevoerd?

De PMU powder brows procedure begint met een consultatie waarbij de vorm, kleur en dikte van de wenkbrauwen worden besproken. Vervolgens wordt er een verdovende crème aangebracht om het ongemak tijdens de procedure te verminderen. Daarna wordt het pigmentpoeder met kleine naaldjes onder de huid aangebracht, waarbij de technicus de wenkbrauw vorm en -dikte opbouwt totdat de gewenste look is bereikt. De procedure duurt meestal ongeveer 2 uur.

  1. Wat zijn de voordelen van PMU powder brows?

Een van de belangrijkste voordelen van PMU powder brows is dat ze lang meegaan. In tegenstelling tot traditionele wenkbrauw make-up die dagelijks moet worden aangebracht, blijft PMU powder brows meestal 1-3 jaar zitten. Het resultaat is ook erg natuurlijk ogend, omdat de technicus de wenkbrauw vorm en -dikte kan aanpassen aan de natuurlijke gezichtsvorm en haarkleur van de cliënt.

  1. Hoe lang duurt de herstelperiode?

Na de procedure kan de huid rondom de wenkbrauwen gezwollen en rood zijn. Het duurt meestal 1-2 weken voordat de wenkbrauwen volledig zijn genezen. Tijdens deze periode mag je de wenkbrauwen niet nat maken of make-up gebruiken op of rond de wenkbrauwen. Het is ook belangrijk om de huid goed te hydrateren om te helpen bij het genezingsproces.

  1. Hoeveel kost PMU powder brows?

De kosten van PMU-poederwenkbrauwen variëren afhankelijk van de locatie en de technicus die de procedure uitvoert. De gemiddelde kosten liggen tussen de €250 en €600. Het is belangrijk om een goede technicus te vinden die ervaring heeft met het uitvoeren van deze procedure om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het resultaat.

the art of tattoo